Select your Top Menu from wp menus

Cheltuieli nejustificate de sute de mii si milioane de lei la companii cu capital de stat

Clientelismul și satisfacția intereselor înguste ale unor grupuri de interes din cadrul companiei cu capital de stat S. A. Tutun-CTC au dus la cheltuieli nejustificate de 5 mil. lei, se arată în rapoartele Curții de Conturi făcute publice astăzi de către reprezentanții Exper-Grup în cadrul unei conferințe de presă, informeaza Economist.

Rapoartele de audit privind gestionarea patrimoniului public și a performanțelor a 20 de entități auditate de Curtea de Conturi au stabilit iregularități de ordinul milioanelor. Consiliul Tutun-CTC  a decis achitarea unei compensații unice în valoare de 5 mil. lei fostului director,  iar celui al Moldtelecom, achitarea unei îndemnizaţii de 0,8 mil lei managerului  demis în 2009.

Deși  legea interzice numirea membrilor Consiliului Societății în funcția de director, șefii altor două societăți cu capital de stat, Franzeluța și Banca de Economii, au fost remunerați, pe lângă salariul de director,  cu aproape 198 mii lei pentru că sunt membri ai Consiliului.

Recent, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevedea plafonarea salariilor șefilor întreprinderilor de stat la trei salarii medii lunare primite de subalternii acestora, care avea ca obiectiv mărirea artificială a salariilor angajaților.

pentru mai multe, click pe : eco.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cheltuieli-nejustificate-de-sute-de-mii-si-milioane-de-lei-la-companii-cu-capital-de-stat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19