Select your Top Menu from wp menus

Cetăţenii vor fi chestionaţi despre taxa care merge la iluminarea stradală. Consiliul orăşenesc Orhei va discuta despre tariful la apă VIDEO

Din  săptămâna viitoare,  angajaţii Primăriei şi membrii unui grup de iniţiativă ii vor chestiona pe locuitorii orasului daca sunt de acord sa plateasca o taxa de 2 lei care să fie îndreptată spre  iluminarea  stradală. Până la sfârşitul lunii februarie,  Consiliul orăşenesc Orhei va aproba o decizie în privinţa tarifelor aplicate de SA Regia Apă Canal. 

Aceste declaratii au fost facute vineri, 15 februarie, de catre  primarul Vitalie Colun, in fata  celor cca 200 de oameni care s-au adunat la Centrul de Cultură „A.Suruceanu”.

In cazul în care orheienii se vor pronunţa împotriva  taxei de 2 lei perceputa de la  începutul acestui an, se va face o interpelare către Consiliul orăşenesc care va trebui să abroge Decizia de introducere a acesteo taxe,  a mai promis Vitalie Colun.
Primarul a mentionat că toate atribuţiile privind stabilirea taxelor aparţin Consiliului orăşenesc care  urmeaza  să decidă daca este sau nu posibilă micşorarea tarifului la apă .

Discuţiile dintre primar si cetateni, din dupa-amiaza zilei de vineri,   au durat în jur de o oră şi s-au desfăşurat atât afara , cat si in sala Centrului de Cultură. Asta, dupa ce in dimineata aceleiasi zile, un grup de protestatri a fost convins sa amane intalnirea cu conducerea orasului, cu care au vrut sa vorbeasca, in special, despre scumpirea apei si taxa de iluminare.

Vezi si: 
Una caldă, alta rece. O acţiune de comemorare, alta – de protest VIDEO
O altfel de discuţie cu cetăţenii la Primăria Orhei – fără scandal si scandări
Primăria Orhei: Grupări criminalo-mafiote doresc să acapareze puterea locală