Select your Top Menu from wp menus

Cetăţenii moldoveni sunt îndemnaţi să dea valoare votului lor

Cetăţenii Republicii Moldova încă nu au înţeles valoarea votului pe care îl exercită, consideră politologul Olga Nicolenco, care, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, a chemat oamenii la vot pe 30 noiembrie şi i-a îndemnat să aleagă partidele pro-europene.

Olga Nicolenco a remarcat, într-o conferinţă de presă la IPN, că un om are pe parcursul vieţii să aleagă guvernarea de 10-12 ori. „Vedem câtă nepăsare au oamenii faţă de rara posibilitate să voteze. Dacă nouă la 18 ani ni se va spune că până la sfârşitul vieţii vom avea doar 10 cămăşi, vom fi foarte grijulii cu ele”, a remarcat Olga Nicolenco, spunând că oamenii nu sunt la fel de grijulii şi cu posibilitatea de a vota.

Politologul a mai spus că este important şi vectorul pe care îl aleg oamenii. Alegerea pentru Uniunea Europeană înseamnă pace şi bunăstare, în timp ce alegerea pentru Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este echivalentă cu război şi moarte. Olga Nicolenco afirmă că nu a avut şansa să savureze campania electorală deoarece intruşii şi cei care promovează direcţia spre Est îi fac pe cetăţeni să aleagă nu între politicieni, între doctrine şi platforme electorale, ci între pace şi război.

Viorel Cibotaru, directorul Institutului European de Studii Politice din Moldova, a spus că fiecare cetăţean va defini prin votul său viitorul ţării. Iar în condiţiile în care în regiune este război şi în ţară există forţe care doresc să o deturneze din calea dezvoltării, cetăţenii trebuie să fie cei care să nu admită ca Moldova să aibă soarta Ucrainei. Cibotaru i-a îndemnat pe cetăţeni să aleagă la 30 noiembrie forţele de dreapta.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cetatenii-moldoveni-sunt-indemnati-sa-dea-valoare-votului-lor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19