Select your Top Menu from wp menus

Cetăţenii moldoveni pot studia la Academia Militară „West Point” din SUA

Cetăţenii Republicii Moldova pot participa la concursul de admitere la studii pentru anul 2015 la Academia Militară „West Point” din SUA. Dosarele pot fi depuse la Direcţia management resurse umane a Ministerului Apărării pînă la data de 5 decembrie 2014.

Locotenent-colonelul Veaceslav Donică din cadrul Direcţiei management resurse umane a comunicat că pot depune dosarele bărbaţi şi femei, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2015. Persoanele care vor aplica pentru admitere trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţămînt liceal sau ai unei şcoli de rang mai înalt.

Sursa citată a declarat că o condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi şi să nu aibă vreo obligaţie de întreţinere a unui sau mai multor copii. Totodată, una dintre cerinţele de bază este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză. Nivelul de cunoaştere a limbii engleze va fi testat prin intermediul testului TOEFL. Pînă la 15 ianuarie 2015, candidaţii vor trebui să susţină Testul de cunoaştere a limbii engleze TOEFL şi Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Candidaţii, care vor aplica pentru admitere la Academia Militară „West Point”, vor susţine inclusiv cîteva probe de sport. Acestea vor fi administrate de Ministerul Apărării în comun cu Ambasada SUA la Chişinău.

De menţionat că durata studiilor la instituţiile militare de învăţămînt superior din SUA este de patru ani, iar cheltuielile de şcolarizare sînt acoperite integral de guvernul american.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cetatenii-moldoveni-pot-studia-la-academia-militara-west-point-din-sua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19