Select your Top Menu from wp menus

Cetatean al R.Moldova, suspectat de spionaj in Ucraina

R. Moldova si Ucraina ar putea fi atrase intr-un scandal de spionaj, scrie  Kommersant-Moldova.  Potrivit publicatiei,  in Odesa a fost retinut,  fiind  suspectat de spionaj, cetateanul R.Moldova,  Semion Nikulin. Retinutul,  care a lucrat anterior jurnalist la «Независимая Молдова»  si  in Agentia  Moldpres, risca sa faca de la 8 pana la 15 ani de inchisoare pe un articol din CP  al Ucrainei – „Spionaj”.

Despre retinerea lui Niculin, a.n. 1974,  auoferit informatii surse din  SIS , scrie publicatia. In momentul arestului,  barbatul  ar fi fost colaborator activ al centrului de presa al Comisiiei Unificate de Control . Cetateanul moldovean ar fi suspectat de „transmiterea sau colectarea cu scopul transmiterii unui stat strain, unei organizatii straine sau reprezentantilor acestora a unor date care constituie secret  de stat”.

Semion Niculin se afla in arestul Serviciului de Securitate al Ucrainei,  din luna aprilie.

Pe pagina de Facebok a lui Niculin este indicat ca din 2011 si pana in prezent  acesta activeaza in calitate de director al firmei SCOF_Consulting R.A., inregistrata in Chisinau.

sursa: kommersant.md

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cetatean-al-r-moldova-suspectat-de-spionaj-in-ucraina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19