Select your Top Menu from wp menus

Cererile de indexare ale depunerilor populației vor fi depuse la Poșta Moldovei

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o serie de modificări privind indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru depunerile bănești ale cetățenilor la Banca de Economii, transmite IPN.

Potrivit modificărilor aprobate, Poșta Moldovei va fi instituția care va recepționa cererile de indexare și va achita sumele stabilite. Pentru a beneficia de indexare, deponenții vor trebui să prezinte actul de identitate și informația privind conturile deschise până la data de 1 ianuarie 1992. În cazul pierderii libretelor de economii, solicitantul va depune o cerere la „Banca de Economii” SA, care se află în proces de lichidare, pentru căutarea informațiilor necesare.

Totodată, prin decizia aprobată au fost precizate funcțiile Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor bănești ale cetățenilor. Comisia va stabili condițiile și termenele de depunere a cererilor, precum și categoria de vârstă a deponenților care vor beneficia de indexare în anul curent.

Indexarea depunerilor populație la Banca de Economii a început în 2003. Legea prevede indexarea, la prima etapă a primei mii de ruble a soldului cumulativ la toate conturile deținute de un deponent în raport de 1 rublă: 1 leu. În etapa a doua, soldul ce depășește prima mie de ruble va fi indexat în raport de 2,5 ruble: 1 leu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cererile-de-indexare-ale-depunerilor-populatiei-vor-fi-depuse-la-posta-moldovei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19