Select your Top Menu from wp menus

Cercetatorii au descoperit efectele nebanuite pe care sexul le are asupra inimii

Oamenii de stiinta de la Tufts University au efectuat multe studii si au descoperit ca activitatile intense, precum sexul sau alergatul, pot cauza probleme grave inimii.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au analizat studiile din ultimii 20 de ani cu privire la cauzele care determina atacurile de cord. Acestia le-au verificat in mod deosebit pe cele care au examinat daca activitatea fizica sau sexuala poate cauza probleme cardiace.
Este foarte clar dovedit faptul ca, pe termen lung, anumite activitati sau evenimente cresc riscul ca o persoana sa sufere un atac de cord.
Craciunul, de exemplu, poate cauza probleme cardiace, la fel ca trezitul foarte de dimineata, stresul de la locul de munca sau poluarea aerului.
Activitatea fizica sau sexuala fac parte de asemenea din lista de mai sus, insa rolul pe care un astfel de efort il are in ceea ce priveste sanatatea inimii este greu de aflat.
Oamenii de stiinta de la Tufts University au realizat mai multe studii si au reusit sa descopere ca activitatea fizica regulata scade riscul general ca un individ sa sufere un atac de cord, dar in acelasi timp orice fel de activitate, inclusiv sexuala, poate, pentru o scurta perioada – in timpul si dupa – creste acest risc.
Cu alte cuvinte un alergator de distanta are mai putine sanse sa sufere de probleme cardiace in orice moment al vietii decat o persoana care este sedentara. Insa daca, din orice cauza, alergatorul sufera un atac de cord, este foarte probabil ca acest lucru sa se intample in orele de dupa terminarea activitatii sau in zilele in care nu face niciun fel de exercitiu.
Unele studii au evidentiat ca sexul poate cauza probleme cardiace, cu toate ca, in mare parte, nu este considerat o activitate intensa. Mai multi cercetatori din Brazilia au calculat ca efortul depus in timpul unei partide de sex este echivalent cu o plimbare relaxata, de-a lungul catorva strazi, intercalata cu urcatul mai multor etaje, intr-un ritm moderat.
„Descoperirile noastre nu sugereaza ca oamenii trebuie sa evite sa faca exercitii sau sa intretina relatii sexuale foarte des mai de tineri, pentru a nu avea probleme mai tarziu. Tot ce putem afirma este ca pentru o scurta perioada de timp, dupa activitate intensa, exista un risc ridicat ca o persoana sa sufere un atac de cord”, a precizat Dr. Dahabreh, coautor al studiului.
SURSA: The New York Times via stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cercetatorii-au-descoperit-efectele-nebanuite-pe-care-sexul-le-are-asupra-inimii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19