Select your Top Menu from wp menus

Cercetatorii au creat in premiera un multivers in laborator

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland, Colegiul Park si Universitatea Towson anunta ca au creat in laborator, in premiera, multiple universuri.

Concret, ei au construit un metamaterial aseamanator cu cel folosit pentru experimentele legate de scuturile care ne fac invizibili. In interiorul acestui metamaterial se formeaza mai multe universuri, atunci cand lumina trece pe acolo.

Aceste universuri, numite de cercetatori spatiu-timp Minkowski, sunt asemanatoare cu al nostru si incheaga frumos teoria lui Einstein, considerand timpul drept o a patra dimensiune.

Multiversul a fost creat de cercectatori intr-o solutie de cobalt in kerosen. Fluidul nu e considerat metamaterial, dar cercetatorul Igor Smolyaninov si colegii lui au descoperit ca atunci cand se genereaza un camp magnetic, nanoparticulele feromagnetice de cobalt se aranzeaza in coloane. Iar in momentul in care lumina trece prin aceste coloane, se comporta ca si cum ar fi intr-un invers Minkowski.

multivers-in-laborator

Regland nivelul de cobalt din fluid, cercetatorii au reusit sa formeze multiversuri, scrie extremetech.
Lucrarea cercetatorilor poate fi citita aici.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cercetatorii-au-creat-in-premiera-un-multivers-in-laborator/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19