Select your Top Menu from wp menus

Centrul Pentru Securitate Cibernetică din Moldova verifică informaţia despre cazul de spionaj cibernetic asupra structurilor guvernamentale, militare şi ambasadelor din Republica Moldova

Centrul Pentru Securitate Cibernetică din Moldova verifică informaţia despre cazul de spionaj cibernetic asupra structurilor guvernamentale, militare şi ambasadelor din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat plasat pe pagina electronică a Centrului , acesta este sesizat şi despre existenţa ameninţării ”Red October”. La moment,  sunt întreprinse acţiuni  pentru a se convinge dacă reţelele guvernamentale ale RM au fost întradevăr afectate. Un şir de acţiuni comune se întreprind continuu pentru a diminua impactul eventualelor atacuri cibernetice de acest tip pentru instituţiile guvernamentale din R. Moldova.

Amintim că ieri,  Radio Orhei a difuzat o ştire despre publicarea pe site-ul www.securelist.com, de către compania Kaspersky Lab,  a unei investigaţii care demonstrează că structurile gurvernamentale, militare şi dimplomatice din Republica Moldova sunt spionate cibernetic.
Potrivit sursei citate , în octombrie 2012, Kaspersky Lab Global Research & Analysis a detectat o nouă amenințare, după o serie de atacuri împotriva rețelelor de calculatoare ale diferitelor agenții internaționale de servicii diplomatice. O reţea vastă de spionaj cibernetic, numită «Octombrie Rosu» (numită după un roman celebru) spiona cinci ani ţări din Europa de Est şi foste state sovietice, printr-un program creat de experţi rusofoni.
Raportul se bazează pe analiza tehnică detaliată a unei serii de atacuri direcționate împotriva organizațiilor diplomatice, de cercetare guvernamentale și științifice din diferite țări, cea mai mare parte legate de regiunea Europei de Est, membri ai fostei URSS și țările din Asia Centrală.
Dovezile indică că campania de spionaj cibernetic a fost activă din 2007 și este în continuare activă la momentul scrierii (ianuarie 2013).
Potrivit imaginilor plasate pe securelist.com, structurile guvernamentale si militare din Republica Moldova, dar şi ambasadele se regasesc in lista tărilor institutţile cărora au fost afectate de aceasta reţea de spionaj informatic.

  • mold vir 3
  • mold vir 1

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/centrul-pentru-securitate-cibernetica-din-moldova-verifica-infomratia-despre-cazul-de-spionaj-cibernetic-asupra-structurilor-guvernamentale-militare-si-ambasadelor-din-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19