Select your Top Menu from wp menus

Centrul Naţional Anticorupţie rămâne în subordinea Guvernului

Centrul Naţional Anticorupţie rămâne în subordinea Guvernului. Aceasta este decizia luată azi de Curtea Constituţională, care a respins sesizarea deputatului Sergiu Sârbu privind neconstituţionalitatea legii cu privire la CNA. Magistraţii motivează că nu ţine de competenţa lor de a stabili acest lucru.

Magistrații au anunțat că acest lucru ține de competența Parlamentului, cel de a crea instrumente necesare pentru prevenirea corupţiei. În acest sens, Curtea a decis să sisteze procesul de control al constituționalității legii adoptate, motivând că nu este de competența instanței să stabilească acest lucru.

Legea cu privire la CNA a fost adoptată pe 3 mai, cu votul deputaţilor PLDM şi PCRM. Aceasta prevede trecerea CNA din subordinea Parlamentului în cea a Guvernului. Totodată, ea mai prevede ca directorul CNA să fie numit de preşedintele ţării, la propunerea premierului.

sursa: Moldova.ORG


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/centrul-national-anticoruptie-ramane-in-subordinea-guvernului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19