Select your Top Menu from wp menus

Cel mai BOGAT RUS isi muta banii de la Facebook-ul AMERICAN in companii CHINEZE

Miliardarul rus Aliser Usmanov a vandut actiunile pe care le detinea la Apple si isi va diminua semnificativ participatia la Facebook, pentru a investi in companii chineze din industria tehnologica, de exemplu grupul de comert online Alibaba.
“Companiile chineze au o pondere de aproximativ 70 pana la 80% in portofoliul nostru de investitii in domeniul IT din strainatate”, a declarat Ivan Stresinski, seful companiei de administrare a activelor detinuta de Usmanov, USM Advisors, citat de Bloomberg si Manager.ro.

 Potrivit afirmatiilor managerului USM Advisors, cea mai mare parte a investitiilor se afla in Alibaba, dar si in “alte companii care prezinta un mare potential”. Aliser Usmanov are varsta de 60 de ani si este considerat in acest moment cel mai bogat om din Rusia.
Miliardarul este patronul firmei Metalloinvest, care reprezinta acum cel mai mare producator de minereu de fier din Rusia.
Anul trecut, afaceristul din Rusia a cumparat un pachet de actiuni Apple in valoare de 100 de milioane de dolari, pe care l-a vandut deja ca sa investeasca in piata chineza.
Potrivit sursei citate, acest demers urmeaza unei strategii de reducere treptata a participatiei detinute la compania americana Facebook.
“Speram ca investitiile in companiile de Internet din China sa ne aduca un profit similar sau chiar mai mare ca cel obtinut in cazul companiilor americane”, a mentionat Ivan Stresinski.
In acest moment, China este principalul partener comercial al Rusiei, iar analistii apreciaza ca, daca Europa va aplica sanctiuni comerciale acestei tari, grupul Metalloinvest ar putea sa-si reorienteze exporturile pe piata chineza.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cel-mai-bogat-rus-isi-muta-banii-de-la-facebook-ul-american-in-companii-chineze/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19