Select your Top Menu from wp menus

CEDO: Despagubri de cca 200 mii de lei pentru comunitatea LGBT din Moldova

Guvernul moldovean trebuie să plătească 11 mii de euro minorităților sexuale. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că autoritățile Republicii Moldova au violat drepturile minorităților sexuale în 2005, atunci când le-a interzis să organizeze o paradă în fața Parlamentului.

Decizia primăriei care a respins cererea homosexualilor a fost atacată în justiție de „Genderdoc-M”, un ONG care acordă consultanţă comunităţii LGBT.

Curtea a subliniat că Primăria municipiului Chișinău a insistat, repetat, în fața instanței de judecată că întrunirea asociației reclamante urma a fi interzisă datorită opunerii homosexualității din partea cetățenilor.

Judecătorii europeni au recomandat autorităților moldovenești să perfecționeze cadrul legal cu privire la limitarea libertății întrunirii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cedo-despagubri-de-cca-200-mii-de-lei-pentru-comunitatea-lgbt-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19