Select your Top Menu from wp menus

CEDO a admis o cerere a lui  Mătăsaru care a protestat la Procuratura.  Guvernul ar vrea împăcare

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a declarat admisibilă cererea activistului civic din R.Moldova, Anatol Mătăsaru. Acesta a reclamat ca justiţia natonală l-a condamnat la doi ani cu suspendare pentru huliganism, atunci când a protestat la Procuratură Generală cu macheta unui falus.

Portalul Crime.md scrie că , după ce a primit comunicarea CEDO , Guvernul de la Chişinău s-a arătat dispus să soluţioneze cererea pe cale amiabilă, contra 5000 de euro, iar Mătăsaru încă nu a decis dacă va accepta oferta.

Anatol Mătăsaru a fost condamnat în martie 2015 de către Judecătoria sectorului Râşcani al capitalei, pentru că la 29 ianuarie 2013, de ziua profesională a procurorilor, a instalat în faţa Procuraturii Generale o machetă care reprezenta un falus de 2 metri în vârful căruia a lipit o poză cu faţa lui Marian Lupu, care era atunci preşedinte al Partidului Democrat, partid care ar fi numit Procurorul General. Protestatarul a spus că astfel militează împotriva corupţiei din Procuratură.
Protestul a durat mai puțin de 10 minute, până la sosirea poliţiei, care a confiscat macheta şi l-a reţinut pe activist.