Select your Top Menu from wp menus

Cecilia Malmstrom: Cunoaştem situaţia politică din Moldova, dar reformele trebuie să continue

„Cunoaştem situaţia politică fragilă din Republica Moldova, dar reformele trebuie să continue. Lupta cu corupţia şi clarificarea aspectelor privind criza bancară va duce la o colaborare mai intensă cu Uniunea Europeană, la crearea unui mediu favorabil şi prielnic investiţiilor” , a declarat Cecilia Malmstrom, comisar european pentru comerţ, în cadrul întrevederii de joi seara, 22 octombrie, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite IPN cu referire la un comunicat al preşedinţiei.

De asemenea, comisarul european l-a asigurat pe preşedintele Nicolae Timofti că Uniunea Europeană rămâne partenerul, susţinătorul şi prietenul Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

În context, şeful statului şi-a exprimat speranţa că actuala coaliţie pro-europeană se va concentra pe obiectivele de integrare europeană a Republicii Moldova, iar reformele vor continua. „Situaţia politică actuală nu ne ajută să ne concentrăm şi să urmăm obiectivele de integrare europeană, dar fără relaţii strânse cu UE, Republica Moldova nu are perspective.”, a menţionat şeful statului.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit-o pe Cecilia Malmstrom, comisar european pentru comerţ, aflată într-o vizită în ţară, cu prilejul aniversării de un an a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe stadiul reformelor din Republica Moldova şi necesitatea continuării acestora, în vederea avansării agendei europene. Au mai fost discutate efectele Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC) pentru regiunea transnistreană.

Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la 27 iunie 2014. La 2 iulie 2014, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere, iar începând cu 1 septembrie 2014, a început aplicarea provizorie a Acordului, inclusiv a ZLSAC.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cecilia-malmstrom-cunoastem-situatia-politica-din-moldova-dar-reformele-trebuie-sa-continue/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19