Select your Top Menu from wp menus

CEC va solicita IGP verificarea surselor de finanțare a partidului condus de primarul de Orhei

Comisia Electorală Centrală a luat azi act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2016 . Potrivit unui comunicat al instituției, aceasta a atenționat mai multe partide privind respectarea termenelor de prezentare a rapoartelor, a inițiat proceduri contravenționale pentru neprezentarea acestora și va solicita fiscului să verifice proveniența donațiilor ce depăşesc suma de 75 mii lei, virate partidelor politice: Partidul Liberal, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic ”Partidul Nostru”, Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.
Totodată, Comisia va solicita Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul General al Poliției) să examineze dacă activitatea Partidului Politic ”Șor” este sau nu finanțată indirect sau susținută material sub orice formă directă și/sau indirectă de organizații necomerciale, de binefacere, persoane anonime sau în numele unor terți și dacă utilizează fonduri nedeclarate.
Amintim că în alegerile prezidențiale din toamna trecută, candidata partidului ”Șor”, Inna Popenco, a fost exclusă din cursa electorală pentru utilizarea de mijloace nedeclarate, mai exact pentru împărţirea cardurilor care oferă vârstnicilor dreptul de a face cumpărături la prețuri mai mici, într-un anumit magazin.
Primarul de Orhei, Ilan Șor a ajuns în fruntea partidului cu doar câteva zile înainte de a fi arestat, acum un an. Formațiunea și-a schimbat și denumirea din MSPR Ravnopravie, pe listele căreiea Șor a candidat pentru funcția de primar, acum doi ani, în partidul care îi poartă numele.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cec-va-solicita-igp-verificarea-surselor-de-finantare-a-partidului-condus-de-primarul-de-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19