Select your Top Menu from wp menus

CEC încetează acțiunile pentru desfășurarea referendumului din 24 septembrie

Comisia Electorală Centrală a dispus încetarea realizării tuturor acțiunilor planificate pentru pregătirea și desfășurarea referendumului republican consultativ inițiat de președinte și a abrogat deciziile adoptate în acest sens, transmite IPN.

În cadrul ședinței de joi, 27 iulie, președinte Comisiei, Alina Russu, a declarat că CEC a luat act de hotărârea Curții Constituționale prin care decretul prezidențial cu privire la desfășurarea referendumului a fost declarat neconstituțional. Astfel, au fost abrogate deciziile adoptate anterior de către CEC, printre care planul de acțiuni, degrevarea membrilor care nu activează la CEC, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea participanților la referendumul republican consultativ etc.

Curtea Constituțională a admis joi, 27 iulie, sesizarea Partidului Liberal și a declarat neconstituțional decretul președintelui Igor Dodon pentru desfășurarea referendumului republican consultativ. Curtea a reținut că întrebările formulate pentru plebiscit depășesc competențele constituționale ale președintelui și, prin urmare, nu pot fi supuse unui referendum consultativ inițiat de către șeful statului. Curtea a statuat că este contrar spiritului Constituției ca președintele, sub acoperirea sintagmei „probleme de interes național”, să inițieze un referendum care implică modificarea Constituției sau chestiuni ce țin de aprecierea științifică a mediului academic.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cec-inceteaza-actiunile-pentru-desfasurarea-referendumului-din-24-septembrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19