Select your Top Menu from wp menus

CEC a extins termenul de prezentare a propunerilor pentru organizarea secțiilor de votare în străinătate

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a extins, până la data de 1 august, termenul prin care organizațiile cetățenilor moldoveni din diasporă pot înainta propuneri pentru constituirea unor secții de votare în țara lor de reședință pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, „au fost recepționate mai multe demersuri în acest sens, care vor fi examinate la luarea deciziei de către Comisie cu privire la stabilirea numărului și locațiilor secțiilor de votare”.

În comunicat se arată că autoritatea electorală “apreciază deschiderea și interesul sporit al cetățenilor care au răspuns apelului CEC”.

Interesul sporit al cetățenilor moldoveni stabiliți în străinătate și solicitările primite, au contribuit la decizia “de extindere, până la 1 august curent, a termenului de prezentare a propunerilor din partea asociațiilor diasporale moldovenești, dar și din partea grupurilor de cetățeni moldoveni care, în ziua scrutinului prezidențial, se vor afla în afara țării”, se spune în comunicatul CEC.