Select your Top Menu from wp menus

CEC a aprobat programul pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune, pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis spre informare şi realizare, în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe pe 5 mai. În același context, a fost aprobată o hotărâre privind repartizarea atribuțiilor membrilor Comisiei în perioada electorală.

Tot astăzi, membrii CEC au decis înregistrarea unui bloc electoral și atribuirea unor mandate de consilier local în cinci localități din țară.