Select your Top Menu from wp menus

Cea mai mare Lună plină din 2012, văzută la răsăritul său

Un răsărit de lună ce ar putea fi confundat uşor cu apusul soarelui ar fi greu de pierdut. 
Remarcabil este faptul că faza plină se produce la mai puţin de două minute după ce satelitul ajunge la perigeu, cel mai apropiat punct de Pământ de pe orbită, ceea ce înseamnă că se va vedea pe cer cea mai mare lună plină din anul 2012.

Luna plină la perigeu s-a văzut cu aproximativ 14% mai mare şi 30% mai luminoasă decât o lună plină la apogeu, punctul cel mai îndepărtat de pe orbită.

Prin comparaţie însă, imaginea lunii din seara de 5 mai este doar cu 1% mai mare şi aproape la fel de luminoasă ca şi cea din imaginea de mai jos, surprinsă în luna aprilie, în Fort Collins, Statele Unite, potrivit site-ului apod.nasa.gov.

Următoarea lună plină aproape de perigeu va putea fi observată abia anul viitor, pe 23 iunie.

Apropieri între Lună şi Pământ se înregistrează la fiecare 27,5 zile, însă aceasta din luna mai coincide cu faza de lună plină, care se produce la rândul ei la fiecare 29,5 zile. Această apropiere care coincide cu faza de lună plină, ce se produce o dată pe an, face ca acest corp ceresc să aibă un aspect uşor mărit şi mai strălucitor.

Timpul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cea-mai-mare-luna-plina-din-2012-vazuta-la-rasaritul-sau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19