Select your Top Menu from wp menus

Ce ziceţi de asta? A fost inventat gălbenuşul vegetarian! (VIDEO)

A fost inventat de Rocky Shepheard, un promotor al alimentaţiei fără produse de origine animală, iar cei care l-au gustat afirmă că seamănă surprinzător de mult cu gălbenuşul de ou adevărat, scrie descopera.ro

Gălbenuşul vegan, numit Vegg, este în realitate o pulbere de culoare galben-portocalie, care trebuie amestecată cu apă pentru a forma o pastă de consistenţa gălbenuşului de ou, ce poate fi apoi folosită în nenumărate preparate, de la omletă la prăjituri cu cremă.

Ingredientele de bază sunt drojdia de bere şi Kala Namak, sau sare neagră, un condiment asiatic cu gust înţepător, compus din sare căreia i s-au adăugat mici cantităţi de diferite substanţe ce conţin sulf.

Pentru a obţine culoarea galben-portocalie, se utilizează drept colorant beta-carotenul, iar pentru a obţine consistenţa specifică gălbenuşului, se adaugă alginat de sodiu, un agent de îngroşare extras din alge.

Pentru a obţine ceva asemănător şi ca formă cu gălbenuşul de ou, amestecul poate fi tratat cu o soluţie de clorură de calciu, rezultând, printr-un proces numit sferificare, globule mari de gălbenuş vegan.

Vegg a fost foarte bine primit de adepţii modului de alimentaţie vegan, care adesea refuză să consume ouă în semn de protest faţă de modul – considerat de ei inuman – în care sunt crescute animalele în marile ferme industriale. Rocky Shepheard lucrează în prezent la inventarea unui produs care să imite albuşul şi care să poată fi prăjit – o modalitate de a oferi veganilor plăcerea unui mic dejun cu „ouă” prăjite.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ce-ziceti-de-asta-a-fost-inventat-galbenusul-vegetarian-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19