Select your Top Menu from wp menus

Ce pot face 300 de deţinuţi? In Venezuela – o orchestră şi cor

Un grandios proiect muzical se desfăşoară în mai multe închisori din Venezuela, relatează site-ul bbc.co.uk. Acordurile muzicii clasice răsună din curtea penitenciarului Coro, în vestul Venezuelei.

Înconjurată din patru părţi de ziduri înalte, de un turn de pază  şi de nenumărate camere de luat vederi, curtea penitenciarului este un loc izolat, dezolant şi neprimitor.

Muzica este lumina care dispersează bezna din această închisoare. Mai mult de 300 de deţinuţi sunt instruiţi. Aproximativ jumătate dintre ei învaţă să cînte la un instrument muzical ca vioara, tuba, basul dublu sau saxofonul, în timp ce alţii învaţă să cînte din voce. Orchestra şi corul sînt cele mai populare activităţi zilnice ale deţinuţilor, pe lîngă tîmplărie, fierărie sau cusut.

Deţinuţii trebuie să dea dovadă de un comportament adecvat pentru a putea adera la Orchestră, profesorii insistînd asupra igienei şi a unui aspect îngrijit.

„Am observat o îmbunătăţire uriaşă în comportamentul deţinuţilor. Unii deţinuţi care aveau un comportament degradant, au devenit printre cei mai buni în această mică comunitate închisă”, susţine Abel Jimenez, şeful penitenciarului, comunica Serviciul de presa al DIP.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ce-pot-face-300-de-detinuti-in-venezuela-o-orchestra-si-cor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19