Select your Top Menu from wp menus

Ce post a ocupat fostul comisar al raionului Orhei în perioada 10 octombrie 2012 -22 ianuarie 2013 ?

Ministerul de Interne a emis un comunicat în după-amiaza zilei de marţi, 22 ianuarie prin care informează că fostul comisar al raionului Orhei Oleg Cociug este suspendat din funcția de comisar adjunct al raionului Strășeni.

Potrivit sursei citate Oleg Cociug a fost retrogradat din funcție și numit la 22 ianuarie 2013 în funcția de comisar-adjunct al raionului Strășeni. În aceeași zi, prin alt ordin al ministrului afacerilor interne, Oleg Cociug a fost suspendat din funcție, pe durata efectuării unei anchete interne declanșate pe alt caz cu implicarea fostului comisar de Orhei și anume pentru aplicarea violenței față de un polițist.

De menţionat însă că ancheta internă în acest caz, potrivit publicaţiei Timpul a fost pornită încă la începutul lunii decembrie, atunci când a avut loc cazul la care face referire comunicatul MAI. Acelaşi ziar plasa în pagina sa electronică un amplu articol despre acest caz dar şi despre situaţia creată în jurul poziţiei care este ocupată de Cociug în structura MAI.

Totodată amintim că deşi Oleg Cogiug a fost restabilit în funcţie printr-o decizie a Curţii de Apel Chişinău, aceasta a fost anulată printr-o hotărâre irevocabilă a Curţii Supreme de Justiţie , pronunţată la 10 octombrie 2012.

Din informaţia publicată de MAI nu este clar ce funcţie a ocupat Oleg Cociug în perioada 10 octombrie 2012 ( momentul în care CSJ a declarat legală retrogradarea sa din funcţia de comisar al raionului Orhei) şi 22 ianuarie când potrivit comunicatului el a fost suspendat din funcţia de comisar adjunct al raionului Străşeni