Select your Top Menu from wp menus

Ce partide au pierdut și ce partide au câștigat alegători în raionul Orhei, comparativ cu alegerile parlamentare. (Spoiler – Partidul Șor e în cădere cu mii de alegători)

Alegerile locale de duminică, 20 octombrie în raionul Orhei au adus rezultate neplăcute pentru unele partide. Comparativ cu alegerile parlamentare din 24 februarie câteva formațiuni au pierdut mii de alegători.

După o analiză a rezultatelor pentru alegerile parlamentare și cele pentru Consiliul Raional făcute de Radio Orhei, se poate spune că marii perdanți ai actualei campanii au fost Partidul Democrat și Partidul Șor. Dacă la parlamentare PD a obținut în raionul Orhei 7164 de voturi, la locale acest partid a adunat 3489 de voturi.

A scăzut simțitor și numărul alegătorilor partidului Șor. Dacă la parlamentare această formațiune a fost votată de 27331 de orheieni, duminica trecută pentru PȘ au votat 23855 de alegători. Au reușit ușor să își îmbunătățească rezultatul Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal. Pentru PSRM la parlamentare au votat 3411 de alegători, iar la locale 3820. Dacă în parlamentare pentru PL în raionul Orhei au votat 583 de alegători, la locale liberalii au fost votați de 821 de persoane.

Referitor la Blocul ACUM se poate spune că relativ acesta și-a  păstrat alegătorii. În parlamentare blocul a obținut 9473 de voturi, iar la locale 6194 de voturi. Totuși în parlamentare PLDM și PUN au susținut ACUM, iar la alegerile locale au participat aparte, obținând 1077 și 485 de voturi respectiv. La aceste cifre s-ar mai putea adăuga alegătorii de dreapta ai PPEM, care nu a participat la alegerile parlamentare, iar la locale partidul a fost votat de 729 de persoane  dar și o parte din cei peste 1300 de alegători, care l-au votat pentru consiliul raional pe independentul Sergiu Aga.

De menționat că și rata de participare la alegerile locale a fost mai scăzută. Dacă la parlamentare în raionul Orhei la urnele de vot s-au prezentat 50963 de alegători, atunci duminica trecută au votat 47413 de persoane.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ce-partide-au-pierdut-si-ce-partide-au-castigat-alegatori-in-raionul-orhei-comparativ-cu-alegerile-parlamentare-spoiler-partidul-sor-e-in-cadere-cu-mii-de-alegatori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19