Select your Top Menu from wp menus

CCCEC: 30 de profesori luaţi la ochi . Elevii ascund telefoane in locuri intime

S-a depistat că profesorii din cinci Centre de bacalaureat transmiteau răspunsuri elevilor. Declaraţia a fost făcută de şeful Direcţiei Urmărire Penală CCCEC, Bogdan Zumbreanu. Verificările au fost efectuate după finalizarea examenelor.

„30 de profesori sunt suspectaţi de fraudă la BAC. Sub geamurile mai multor licee au fost găsite telefoane mobile abandonate. Într-un liceu din Capitală au fost depistate circa 100 de telefoane mobile. Ofiţerii nu au percheziţionat corporal niciun elev”, a precizat acesta.

Zumbreanu a precizat că au fost efectuate şi verificări la domiciliul dascălilor. „Verificări au avut loc şi la patru domicili ale profesorilor. Pentru a nu pereclita mersul examenelor, verificările au avut loc după terminarea examenelor”, puntează oficialul, menţionând că „printre cei 30 de profesori, care transmiteau testele cu răspunsuri, doi au fost prinşi că au expediat răspunsuri şi anul trecut”.

„Au fost ridicate calculatoare şi altfel de tehnică de calcul de la persoanele care transmiteau teste. Mai mult, la Nisporeni au fost depistate 60 de telefoane ascunse în dulap, iar altele 16 se aflau chiar la absolvenţi. De asemenea, la Făleşti au fost depistate ascunse 60 de telefoane. Într-un liceu din municipiul Chişinău au fost ridicate 153 de celulare”, a mai adăugat şeful Direcţiei Urmărire Penală CCCEC.

Totodată, Bogdan Zumbreanu a declarat că a fost tolerată ascunderea telefoanelor de către elevi în cele mai intime locuri.

Amintim că, astăzi, la cel de-al treilea examen de bacalaureat au fost depistate noi fraude. Agenţia de Evaluare şi Examinare a identificat doi absolvenţi, care au scos testul din sala de examen, l-au fotografiat şi l-au pus pe internet.
sursa:publika.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cccec-30-de-profesori-luati-la-ochi-elevii-ascund-telefoane-in-locuri-intime/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19