Select your Top Menu from wp menus

Cca 800 de femei din raioanele Orhei şi Dubăsari depistate cu stări precanceroase şi cancer mamar

Aproape 800 de femei din au fost depistate cu stări precanceroase şi cancer mamar în urma unui screening desfăşurat în raionele Orhei şi Dubăsari .
În urma investigaţiilor medicale, 763 de femei au fost depistate cu stări precanceroase, iar alte 30 – suspecte că ar avea cancer mamar în proporţie de 90%. Patologii benigne ale glandei mamare au fost descoperite la 5.774 de persoane.
Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, care a finanțat proiectul „Promovarea sănătăţii şi profilaxia cancerului mamar în raioanele Orhei şi Dubăsari”, screening-ul a fost efectuat pe un eşantion de 10.226 de femei. în perioada decembrie 2012—august 2014.
Acesta a fost făcut atât femeilor asigurate, cât și cele care nu au poliță medicală, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 ani. Aceasta reprezintă 70 la sută din numărul total de femei care ar fi trebuit să treacă screeningul pentru cancer mamar, precizează reprezentanții CNAM-ului.
Pentru implementarea proiectului „Promovarea sănătăţii şi profilaxia cancerului mamar în raioanele Orhei şi Dubăsari”, din fondul măsurilor de profilaxie ale CNAM au fost alocaţi peste 2,5 milioane de lei.

sursa: orhei.info


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cca-800-de-femei-din-raioanele-orhei-si-dubasari-depistate-cu-stari-precanceroase-si-cancer-mamar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19