Select your Top Menu from wp menus

Cca 500 mii lei – pentru fotbal, jubilee si alte chestii „exceptionale-imprevizibile”

Curtea de Conturi cere sa fie inlaturate deficientele care au fost depistate de catre auditul efectuat asupra  bugetului raional Orhei pe anul 2010 si a gestionarii patrimoniului public.

Printre numeroasele nereguli scoase la iveala in utilizarea mijloacelor financiare, in particular, de catre Consiliul raional Orhei,  figureaza cheltuielile facute din fondul de rezerva.

Curtea de Conturi a constatat ca aproape 500 de mii de lei au fost utilizati neconform cu scopurile fondului din  care trebuie acordate ajutoare banesti in situatii exceptionale si imprevizibile. Astfel, auditul a indicat asupra  acelor 200 mii lei care au fost  oferiti echipei de fotbal, 100 mii lei – pentru constructia bisericii, 140 mii lei – pentru ajutoare materiale  consilierilor, 100 mii lei – pentru implementarea planului de actiuni al Consiliului raional Orhei, circa 56 mii – pentru premii cu ocazia jubileelor unor persoane si 50 de mii – pentru procurarea amestecurilor lactate si a preparatelor stupefiante.

Hotararea si Raportul de audit,   publicate recent in „Monitorul Oficial”,   releva o serie intreaga  de  incalcari de ordin financiar si patrimonial  din perioada anului trecut.  Aceste documente au fost remise aparatului presedinelui raionului Ohei si primariilor orasului Orhei, satelor  Peresecina si Susleni, comunelor Morozeni si Pohrebeni,  spre a fi examinate  in cadrul sedintelor Consiliului raional Orhei si  a consiliilor locale respective.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cca-500-mii-lei-din-fondul-de-reserva-pentru-fotbal-jubilee-si-alte-chestii-exceptional-imprevizibile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19