Select your Top Menu from wp menus

CC va considera legal recursul procurorilor de a-l suspenda din funcție pe Dorin Chirtoacă, opinie

Curtea Constituțională va considera legal demersul procurorilor de a-l suspenda pe Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei. Această părere a fost exprimată de către Denis Zacon, cercetător la Institutul pentru o Guvernare Deschisă, în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Totodată, în opinia politologului, șansele organizării referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă, la inițiativa socialiștilor, sunt destul de reale.

Denis Zacon susține că din momentul revocării lui Dorin Chirtoacă, dacă acest lucru se va întâmpla, scrutinul pentru alegerea edilului capitalei poate avea loc peste patru luni. „În general, situația este destul de incertă pentru că acest referendum de revocare a primarului, deși a ajuns la o etapă avansată, poate nici să nu aibă loc, în câteva zile am putea primi un răspuns negativ de la judecătorie. De asemenea, cetățenii ar putea să voteze contra demiterii primarului general printr-un boicot general, chiar dacă cetățenii nu sunt mulțimiți de primar”, crede politologul.

În opinia acestuia, la următoarele alegeri în municipiul Chișinău fiecare partid va veni cu un candidat, iar chișinăuienii vor vota, ca de fiecare dată, după criterii geopolitice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cc-va-considera-legal-recursul-procurorilor-de-a-l-suspenda-din-functie-pe-dorin-chirtoaca-opinie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19