Select your Top Menu from wp menus

CC analizează legea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova

Curtea Constituțională examinează sesizările unor deputați care contestă Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova, modificată la ultima ședință a Parlamentului, din 16 decembrie anul trecut.

Semnatarii sesizării susțin că legea este una neconstituțională și a fost votată cu numeroase încălcări.

Deputatul Octavian Țîcu, a subliniat în cadrul ședinței că Declarația de independență punctează în mod expres faptul că limba română este limba de stat și că în Constituție nu se vorbește despre o limbă interetnică, relatează Radio Chișinău. Deputatul a susținut că această lege, votată de majoritatea PSRM-Șor în luna decembrie, este un atentat la suveranitatea și independența RM, prin promovarea limbii ruse la nivel de limbă oficială.

Radio Chișinău relatează că două grupuri de cetățeni protestează în fața Curții Constituționale. O parte dintre manifestanți susțin anularea legii și scandează: „Jos ocupanții”. Ceilalți protestatari susțin însă menținerea legii privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cc-analizeaza-legea-limbilor-vorbite-pe-teritoriul-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19