Select your Top Menu from wp menus

Cazurile de pestă porcină din Moldova au fost confirmate de un laborator din Spania

Cazurile de infestare cu pestă porcină din Moldova au fost confirmate de Laboratorul Central din Madrid, Spania. Directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi, a declarat într-un briefing de presă că instituţiile responsabile au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea infecţiei. În Republica Moldova nu s-au înregistrat alte cazuri decât cele anunţate anterior, din două localităţi ale raionului Donduşeni, transmite IPN.

Vicedirectorul ANSA, Vsevolod Stamati, a comunicat că preşedintele raionului Donduşeni a emis o dispoziţie prin care localităţile Moşana şi Cernoleuca sunt declarate localităţi cu risc de răspândire a pestei porcine, pe termen de 45 de zile. La momentul actual s-au administrat filtre sanitare la toate intrările şi ieşirile din aceste localităţi, începând cu zona de protecţie şi terminând cu a doua zonă, până la zece kilometri. Se interzice mişcarea şi sacrificarea animalelor spre comercializare în această zonă. Animalele se sacrifică doar pentru consumul familial, dar nu este permis ca această carne să ajungă pe pieţele autorizate sau în alte localităţi.

La aceste filtre vor face de gardă agenţi ai poliţiei şi un veterinar. În fiecare dimineaţă şi seară vor reînnoi filtrele cu dezinfectate, iar în cazurile dubioase poliţia va verifica maşinile şi călătorii pentru a evita răspândirea produselor infestate în zonele sănătoase.

Două focare cu suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine au fost depistate în satele Moşana şi Cernoleuca din raionul Donduşeni pe 22 septembrie. Potrivit vicedirectorului ANSA, ca urmare a analizei epidemiologice s-a constatat că pesta porcină a fost adusă în Republica Moldova din Ucraina de către persoane fizice, la sfârşitul lunii august, când a fost marcat hramul în multe localităţi din raionul Donduşeni.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cazurile-de-pesta-porcina-din-moldova-au-fost-confirmate-de-un-laborator-din-spania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19