Select your Top Menu from wp menus

Cauză penală pentru infectarea cu tuberculoză a 65 de copii la gradiniţă

Procuratura raionului Donduşeni a declanşat astăzi, 2 mai, o cauză penală pe faptul infectării copiilor din grădiniţa “Luceafărul” din Donduşeni cu boală epidemică.

Potrivit investigaţiilor efectuate de medicii-specialişti, din cei 261 de copii care au fost supuşi probei Mantoux, la 65 dintre aceştia reacţia a fost pozitivă. În rezultatul examenului renghenologic la 10 copii a fost depistată bronşita. După efectuarea tomografiei , 5 copii au fost îndreptaţi suplimentar la examinare la Institutul de Ftiziopneumologie, iar un copil a fost internat la Spitalul Ftiziopneumologic din Bălţi cu diagnoza “tuberculoză la ganglionii limfatici”.

Educatoarea grădiniţei, Elena Tcaci este spitalizată în Dispensarul Ftiziopneumologic din Bălţi cu diagnosticul: “Tuberculoză pulmonară”.

Potrivit articolului 215 din Codul penal, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspîndirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 1 an, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale cu (sau fără) lichidarea persoanei juridice.

sursa: tv7.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cauza-penala-pe-faptul-infectarii-cu-tuberculoza-a-65-de-copii-la-gradinita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19