Select your Top Menu from wp menus

Cauza penală a lui Ilan Șor, din pauză în pauză. După trei luni de amânare, încă o lună – până în anul 2019

Ședința de astăzi de la Curtea de Apel (CA) Cahul în cauza penală a lui lui Ilan Șor a fost amânată pentru data de 21 ianuarie 2019. Instanța a dispus amânarea deoarece nu a primit niciun răspuns de la Centrul Național de Expertiză Judiciară, în privinţa expertizei economico-financiare dispuse anterior pe acest caz, informează TV8.

La precedenta şedinţă, din 19 septembrie curent, instanţa, la solicitarea avocaţilor lui Șor, a acceptat să aştepte 3 luni până va fi făcută o expertiză financiar contabilă, care ar fi fost necesară pentru probatoriul apărării. Avocatul Denis Ulanov declara atunci că expertiza ar trebui să fie gata până în luna decembrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Vezi Următoarea ședință în dosarul Șor va avea loc în decembrie

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa CA Cahul după aproape 8 luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și CA Chișinău. Drept motiv de transfer a dosarului a fost mvocat faptul că la CA Chişinău nu se poate aduna un complet din trei judecători care ar fi compatibili cu examinarea cauzei lui Șor.

De la condamnarea controversatului om de afaceri, primar şi lider de partid  de către prima instanţă a trecut deja 1 an şi jumătate. Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Pedeapsa nu este însă definitivă, până nu se va pronunța și Curtea de Apel. Astfel, condamnatul în prima instanță rămâne în libertate, în ciuda faptului că în cele două rapoarte Kroll despre frauda bancară, Ilan Șor este arătat  ca figurant central.

Toate ședințele de judecată pe cauza penală a lui Șor se desfăşoară cu ușile închise, la solicitarea procurorilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cauza-penala-a-lui-ilan-sor-din-pauza-in-pauza-dupa-trei-luni-de-amanare-inca-o-luna-pana-in-anul-2019/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19