Select your Top Menu from wp menus

“Casa iepurilor” a unui migrant din Teleneşti a primit 40 de oaspeţi FOTO

Un tânăr de  24 de ani din Mândreşti , Teleneşti care a iniţiat o afacere şi care conduce SRL „Casa Iepurilor” a fost gazda unei vizite la care au participat în jur de 40 de persoane. Vizita de studiu a fost organizată de Reprezentanţa AO Hilswerk Austria  în R. Moldova, în parteneriat cu Consiliul Raional Teleneşti în cadrul proiectului “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Roman Popa este unul din cei 7 beneficiari de micro-granturi din cadrul proiectului menţionat. Tânărul din Mândreşti, raionul Telenesti a obţinut un grant de 9208 euro pentru realizarea proiectului „Ferma de iepuri” pentru a  fonda o fermă de iepuri de casă și a comercializa carnea şi blănurile acestor animale. Datorită proiectului Roman a beneficiat de 48 de cuşte moderne pentru iepuri importate din Italia.

La vizită au participat în jur de 40 de persoane, printre care tineri antreprenori din raionul Teleneşti; beneficiari de micro-granturi din cadrul proiectelor „Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova” şi „PARE 1+1”; beneficiari din cadrul proiectului „Suport în utilizarea remitenţelor pentru crearea noilor afaceri şi a locurilor de muncă”.

Proiectul “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova” este implementat în raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti în perioada aprilie 2011-noiembrie 2013, dupa cum precizeaza un comunicat de presa al  Hilswerk Austria  în R. Moldova.

  • iepuri 1
  • iepuri 2
  • iepuri 3
  • iepuri 4
  • iepuri 5

foto: migranti.md