Select your Top Menu from wp menus

Cartea Verde S-A IEFTINIT in Moldova

De la sfârşitul acestei săptămâni , cei care doresc să plece în afara graniţelor ţării vor plăti mai puţin pentru asigurarea Carte Verde. Reducerea preţului vine ca urmare a repunerii în vigoare de către Curtea de Apel de la Chişinău a unei hotărâri a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) emisă în august 2013, care prevedea reducerea coeficienţilor de calcul pentru acest tip de asigurare.

Potrivit hotărârii CNPF, cel mai mult a scăzut preţul pentru poliţa Carte Verde cu valabilitate de 15 zile respectiv cu 36%, de la 64 euro până la 41 euro ( pentru un autoturism cu până la 9 locuri).

În luna august 2013, CNPF a emis o hotărâre privind modificarea modului de calcul al preţului pentru certificatele internaţionale Carte Verde însă aceasta a fost contestată de către Uniunea Asiguratorilor din Moldova la Judecătoria Buiucani din capitală. Drept urmare, instanţă de judecată a suspendat hotărârea CNPF şi implicit modificările operate în sistemul RCA Dată până la examinarea cauzei în fond, anunţa CNPF într-un comunicat.

Joi, pe 20 noiembrie, Colegiului Civil al Curţii de Apel de la Chişinău a casat hotărârea Judecătoriei Buiucani. De asemenea, instanţă a dispus anularea măsurilor de asigurare a acţiunii prin suspendarea executării hotărârii CNPF de anul trecut.