Select your Top Menu from wp menus

Care este clasamentul instituțiilor de învățământ din Orhei conform ratei de promovare a bacalaureatului 2023

O singură instituție de învățământ din Orhei are rata de promovare de 100% la bacalaureatul din acest an, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.
Este vorba de liceul cu predare în limba rusă ”Mihailo Lomonosov”, la care au promovat examenul de bacalaureat toți cei 12 elevi din clasa a 12-a. Acest liceu s-a clasat pe locul 89 printre cele 326 de licee din republică unde s-au susținut examene de bacalaureat. Pe locul 127 s-a plasat liceul ”Ion Luca Caragiale”, unde au promovat bacalaureatul 101 din cei 104 elevi. Unicul liceu dintr-o localitate rurală a raionului Orhei, ”Alexandru Donici” din Peresecina, s-a plasat pe locul 140, în acest liceu au susținut examenele de finalizare a clasei a 12-a 26 din cei 27 de elevi. Pe locul 201 s-a plasat liceul teoretic ”Alecu Russo” unde din 69 elevi înscriși la BAC, nu l-au susținut 5. Încheie clasamentul liceul teoretic ”Onisifor Ghibu”, acesta s-a plasat pe locul 286, aici examenele le-au susținut 38 din cei 48 elevi ai clasei a 12-a.
Printre cele 48 colegii și centre de excelență din republică unde au fost susținute examene de bacalaureat colegiul pedagogic ”Vasile Lupu” din Orhei s-a plasat pe locul 4, doar 3 elevi din cei 89 nereușind să treacă de examen. Colegiul de medicină din Orhei s-a plasat pe locul 36, aici au susținut examenul de bacalaureat doar 17 elevi din cei 54 înscriși.