Select your Top Menu from wp menus

Captură record de heroină care a tranzitat Moldova

În noaptea de 9 august la pista de ieşire din R.Moldova, a postului vamal “Giurgiuleşti-Galaţi”, s-a prezentat un camion frigorific de model „DAF XF” cu numere de înregistrare străine (Bulgaria), care conform actelor se deplasa din Ucraina spre Bulgaria, tranzitînd R. Moldova. Acesta transporta 21 tone de teracotă cu o valoare derizorie și pe un itinerar ilogic, ce a plasat tranzacția dată în aria de risc ca fiind un transport nerentabil.
Întrunind mai mulţi indicatori de risc, transportul a fost supus unui control minuţios inclusiv cu echipamentul de scanare cu razele „X-Ray”..

În rezultat, colaboratorii postului vamal Giurgiulești-Galați din locurile de tăinuire au extras 253 pachete cu substante narcotice (heroina) cu greutatea brută de 136,50 kg, care au fost tăinuite de control vamal.
Estimativ valoarea cu amănuntul a drogurilor pe piaţa neagră ar fi constituit de la 10 mln. euro pînă la 20 mln. EURO, reieșind din prețul unui gram de heroină pe piața UE de 150 euro.
În acest caz de comun cu Procuratura Generală s-a inițiat o urmărire penală pe faptul contrabandei de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari.
Actualmente, pe acest caz a fost reținut, pe un termen de 72 ore, șoferul autocamionului susmenționat, desfășurîndu-se acțiuni de urmărire penală în vederea deconspirării întregii rețeli transnaționale specializate în contrabanda cu droguri.