Select your Top Menu from wp menus

Candidatul PSRM – Șor la Curtea Constituțională se retrage

Curtea Constituțională va examina astăzi ,27 aprilie, constituționalitatea deciziilor de vineri ale Parlamentului de a o retrage pe Domnica Manole din funcția de membră a Curții Constituționale și a o înlocui cu Boris Lupașcu.

Cu numai câteva ore înainte de începerea deliberărilor, Lupșacu, fost procuror, a cerut însă anularea deciziei prin care era numit la Curtea Constituțională, relatează Ziarul de Gardă.

Nu este prima dată că în confruntările cu președinția, majoritatea PSRM-Șor pierde un candidat: s-a întâmplat și cu Mariana Durleșteanu, pe care o propunseseră initial pentru funcția de premier, în tentative de a bloca efoturile președintei Maia Sandu de crea circumstanțele dizolvării actualului Parlament. Durleșteanu s-a retras singură din cursă, argumentând și într-un interviu cu Europa Liberă că :„ Nu am acceptat să fiu implicată în lupta politică”.

Deciziile de vineri din Parliament privind schimbarea componenței Curții Constituționale au fost criticate și condamnate de diplomații străini acreditați la Chișinău, inclusiv de ambasadorii Uniunii Europene, Statelor Unite și României.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/candidatul-psrm-sor-la-curtea-constitutionala-se-retrage/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19