Select your Top Menu from wp menus

Campania de informare antitrafic a ajuns la Orhei FOTO

Astăzi la Orhei a avut loc prezentarea campaniei de informare ”Invizibili printre noi ” care urmărește sensibilizarea  oamenilor privind riscurile și consecințele fenomenului traficului de ființe umane. Evenimentul s-a desfășurat în piața Vasile Lupu din centrul Orheiului și a întrunit mai mulți angajați ai instituțiilor bugetare, conducerea raionului, reprezentanți ai ONG-urilor de profil din republică și ai Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova.

Liubovi Todica– Directoarea Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane din Chișinău a prezentat figurile câtorva oameni, care au devenit victime ale traficului, pe care erau scrise poveștile acestora cum ar fi impunerea la muncă forțată, cerșetorie etc.
În cadrul discursurilor s-a menționat că există mai multe tipuri de trafic –  pentru organe,  muncă, servicii sexuale, cerșetorie, iar această noțiune nu se aplică doar în cazul plecării peste hotare, dar și în cazurile care au loc și  în republică. Astfel printre poveștile prezentate, era cea a unei persoane care a fost impusă să muncească la o stână din Moldova.
Oamenii au fost îndemnați să verifice minuțios ofertele de muncă  și să apeleze la reprezentanța în Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație, inclusiv în cazul în care devin victime ale traficului. 
După lansarea oficială a campaniei, specialiștii prezenți la eveniment au fost invitați  la un atelier de lucru  organizat în scopul consolidării abilităților profesionale și eficientizării interacțiunii actorilor Echipelor multidisciplinare în domeniul prevenirii TFU și soluționării situațiilor de caz.
Evenimente similare celui din Orhei  au avut loc în mai multe raioane din R.Moldova. Campania „Invizibili printre noi” este o continuare a celor din Ucraina și Belarus, în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de misiunile OIM în aceste țări.

 

 

  • figuri orhei 1
  • figuri orhei 2
  • figuri orhei 3
  • figuri orhei 4
  • figuri orhei 5
  • figuri orhei 6
  • figuri orhei 7
  • figuri orhei 9
  • figuri orhei 10

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/campania-de-informare-antitrafic-a-ajuns-la-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19