Select your Top Menu from wp menus

Campania ”16 zile de Activism împotriva violenței în bază de gen” la Orhei AUDIO

Câteva zeci de persoane – tineri și tinere din raionul Orhei,  au aflat mai multe despre cum poate fi prevenită și combătută violența în bază de gen. La sfârșitul acestei săptămâni, Biblioteca publică ”A.Donici” a găzduit discuția publică: ”Ce pot face tinerii pentru a preveni violența în bază de gen?”, organizată de UNFPA Moldova în cadrul Campaniei Naționale ”16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen”.  Timp de mai bine de două ore, tinerii au vorbit despre egalitatea de gen, percepția asupra egalității de gen în Moldova și care este răspunsul tinerilor la violența în bază de gen.
Mai multe detalii despre evenimentul din Orhei a comunicat  Natalia Plugaru, Reprezentantă Adjunctă, UNFPA Moldova.
Potrivit Eleonorei Grosu, Coordonatoare de Program la   Centrul de Drept al Femeilor, în cadrul discuțiilor au fost oferite mai multe exemple de depășire a violenței în familie.
Ce trebuie de făcut și unde de adresat în cazuri de violență, i-a instruit pe tineri avocata Violetă Andriuță din cadrul Centrului de Drept al Femeilor. Violeta Andriuță a spus că centrul pe care îl reprezintă oferă asistență victimelor violenței, existând și persoane din raionul Orhei cărora le-a fost acordat ajutorul necesar.
Eleonora Grosu a mai relatat că în cadrul discuțiilor tinerele au fost încurajate să îmbrățișeze nu doar profesiile care sunt considerate tradiţional feminine. Pentru tinere s-au oferit și sfaturi necesare construirii unei relații care să nu ducă la cazuri de violență.
Declarațiile –   în materialul audio de mai sus.

 

  • 16 zile orhei -1
  • 16 zile orhei -2
  • 16 zile orhei -3
  • 16 zile orhei -4

Dezbaterile din Orhei, organizate de UNFPA în cadrul Campaniei Naționale ”16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen” vor continua cu evenimente similare în alte câteva localități ale republicii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/campania-16-zile-de-activism-impotriva-violentei-in-baza-de-gen-la-orhei-audio/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19