Select your Top Menu from wp menus

Cameramanii vor avea acces la şedinţele Parlamentului, dar în baza unor reguli

Membrii Grupului de lucru privind accesul presei în sala de şedinţe a Parlamentului au convenit ca, în calitate de experiment, să fie permis accesul operatorilor în sală. Aceştia urmează a fi instalaţi în două balcoane ale sălii, însă deoarece locurile sunt limitate, urmează ca reprezentanţii societăţii civile şi ai mass-media să stabilească un mecanism de rotaţie ca toate posturile TV să aibă propriile imagini, transmite IPN.

Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului, a spus că alt spaţiu nu este, iar spaţiul selectat permite un acces cât de cât convenabil pentru filmare. Oficiala a mai spus că urmează ca reprezentanţii societăţii civile să prezinte un regulament intern de comportament al cameramanilor în sala de şedinţe plenare.

Nadine Gogu, directorul Centrului de Jurnalism Independent, a spus că şedinţele Parlamentului trebuie să fie transmise online în continuare. Însă este necesar să se permită şi accesul cameramanilor care doresc să filmeze în sală. Nadine Gogu a accentuat că, împreună cu colegii săi din societatea civilă, urmează să lucreze asupra anumitor reguli de comportament a cameramanilor. „Vom insista în continuare să fie asigurată transmisiunea live a şedinţelor, dar şi cameramanii să aibă acces”, a spus directoarea CJI.

Reprezentanţii societăţii civile urmează să prezinte varianta finală săptămâna viitoare ca să se se ia o decizie. În prealabil se admite accesul a 10-12 camere de luat vederi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cameramanii-vor-avea-acces-la-sedintele-parlamentului-dar-in-baza-unor-reguli/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19