Select your Top Menu from wp menus

Calea Lactee gazduieste cel putin 17 miliarde de planete de marimea Pamantului. VIDEO

Galaxia noastra, Calea Lactee, gazduieste cel putin 17 miliarde de planete de dimensiunea Pamantului sau foarte asemanatoare, arata un nou studiu publicat in Statele Unite, care face mult mai probabila descoperirea unei planete surori Pamantului, scrie presa internationala, citată de hotnews.ro

Concluzia a venit dupa o noua analiza a datelor colectate de telescopul spatial american Kepler, lansat in 2009 pentru a cauta un anumit tip de planete in afara sistemului nostru solar numite „exoplanete”.


Acest lucru nu inseamna ca toate aceste planete sunt potential locuibile, dar probabilitatea de a gasi planete similare Pamantului crestere semnificativ. Pentru a putea fi locuita, o planeta trebuie sa fie la o anumita distanta de steaua ei astfel incat la suprafata sa sa fie nici prea cald, nici prea rece pentru apa sa existe in stare lichida, iar viata sa fie posibila.

Una din sase stele din Calea Lactee are o planeta de dimensiunea Pamantului pe orbita, potrivit lui Francois Fressin de la Centrul de Astrofizica al Universitatii Harvard, autorul principal al cercetarii. El spune ca galaxia contine aproximativ o suta miliarde de stele.

In cele 16 luni de misiune, telescopul Kepler a descoperit 2400 de potentiale exoplanete.

sursa: hotnews.ro