Select your Top Menu from wp menus

Călătoria cu maxi-taxi la Chişinău s-ar putea scumpi zilele acestea

Din 8 iunie, călătoria cu maxi-taxi la Chişinău ar putea să se scumpească până la cinci lei. Chestiunea privind creşterea tarifului a fost inclusă pe agenda şedinţei Consiliului Municipal Chişinău din 7 iunie.

Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a anunţat, în şedinţa de luni a primăriei, că a avut recent o întrevedere cu conducătorii de maxi-taxi şi administratorii rutelor, cu care a discutat despre situaţia în transportul public. Edilul a promis că taxa pentru călătorie va creşte doar în cazul în care şoferul nu va fuma, nu va asculta muzică şi nu va vorbi la telefon în timpul călătoriei, dacă va fi cu centura de siguranţă cuplată, nu va depăşi viteza de 50 km la oră şi va avea în salon cel mult cinci pasageri în picioare.

Chirtoacă a afirmat că şoferii s-au obişnuit să plătească amenzi nesemnificative şi vor continua să încalce regulile şi, în caz de nemulţumiri, vor întreprinde boicotări, în timp ce rezultatul nerespectării regulilor circulaţiei rutiere sunt cazurile de deces şi pasagerii traumatizaţi.

„INFOTAG” precizează: Ultima scumpire a călătoriei cu maxi-taxi, de la doi până la trei lei, a avut loc în anul 2006.
sursa:infotag.md