Select your Top Menu from wp menus

Cădere liberă//În 2 ani, profitul net al întreprinderilor municipale din Orhei a scăzut de 9 ori

Profitul net al întreprinderilor municipale din Orhei şi, implicit, vărsămintele acestora la bugetul local se află în cădere liberă. Datele privind  executarea bugetului municipal Orhei pentru anul 2017 arată că din profitul net al acestor întreprinderi la buget au fost transferaţi doar 11 300 lei. Această sumă e de aproape 5 ori mai mică decât cifra planificată la începutul perioadei.

Numai două întreprinderi subordonate autorităților municipale  au participat la completarea bugetului din profitul net pe care l-au obținut in anul 2017: „Orhei Transport” a transferat cca 10 200 de lei, iar „Hotelul Codru” – mai putin de 1000 de lei.

În ultimii 2 ani,  defalcările la buget din profitul net al întreprinderilor municipale devin tot mai mici. Astfel,  dacă   în 2015 suma a fost de 96 000 lei, apoi în  anul următor, 2016,  aceasta s-a redus de 3 ori, până la  36 000 lei.  În 2017, faţă de anul de referinţă 2015, reducerea a fost și mai mare – de 9 ori.

Întreprinderile municipale din Orhei sunt obligate  să verse în bugetul local 10% din profitul net pe care îl obţin, în conformitate cu o decizie aprobată  de Consiliul orăşenesc Orhei în anul 2014.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cadere-libera-in-2-ani-profitul-net-al-intreprinderilor-municipale-din-orhei-a-scazut-de-9-ori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19