Select your Top Menu from wp menus

Cabine de VOT prin CIMITIRE la alegerile prezidențiale din octombrie?

Ciudățeniile se țin lanț în Republica Moldova. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, numărul persoanelor cu drept de vot  este cu mult mai mare decât numărul total al populației. Aceasta alimentează temerea că guvernarea oligarhică detestată (controlată de PD) ar pregăti trucarea alegerilor prezidențiale din 30 octombrie,  scrie jurnalistul Vitalie Călugăreanu, într-un editorial  pe site-ul  postului de radio german Deutsche Welle.

Potrivit statisticilor internaționale, zilnic, Moldova este părăsită de 106 oameni, fiind țara cu cea mai mare rată de scădere a populației din lume (potrivit BBC). În fiecare oră sunt înregistrate 5 nașteri, 6 decese, iar câte patru moldoveni emigrează din cauza sărăciei.

Cu toate acestea, cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale, Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a anunțat o creștere spectaculoasă a numărului cetățenilor cu drept de vot – mai mare chiar decât numărul total al populației.

Ultimul recensământ al populației și locuințelor s-a desfășurat în luna mai 2014. Rezultatele preliminare ale recensământului, făcute publice (parcă din greșeală) de Biroul Național de Statistică (BNS), arătau că în Republica Moldova populația a scăzut la 2.913.281 de persoane.

După apariția acestei cifre, BNS a dezmințit informația, dar nu a mai anunțat o altă cifră. Comisia Electorală Centrală a anunțat, însă, că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor din Republica Moldova, la data de 22 august 2016, este de 3.237.032.

Urmare a acestei discrepanțe, reprezentanții societății civile au lansat supoziția că guvernarea (super-desconsiderată pentru corupție) și-ar pregăti terenul pentru falsificarea alegerilor, adică atragerea la vot a „sufletelor moarte”, notează Vitalie Călugăreanu.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cabine-de-vot-prin-cimitire-la-alegerile-prezidentiale-din-octombrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19