Select your Top Menu from wp menus

Cabernet, Merlot, Saperavi – cele mai bune vinuri de casă la „Polobocul de Aur 2013”

Din cele peste 500 de vinuri de casă, ce au concurat pentru ”Polobocul de aur 2013”, peste 100 au ajuns la etapa republicană. Degustarea națională a avut loc pe 28 martie 2013, la CCI, iar învingătorii vor fi anunțați în luna octombrie curent, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, informeaza Camera de Comert si In dustrie.

Potrivit directorului Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrov, etapele regionale ale ediției a XII-a a ”Polobocului de aur” au avut loc în perioada 1 – 25 martie curent, la filialele Cahul, Găgăuzia, Bălţi, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale CCI.  Cei mai activi au fost fermierii din raioanele Cahul, Căuşeni, Sângerei, Făleşti, Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Vulcăneşti, Călăraşi, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Anenii Noi şi Criuleni.
Anatol Balanuţa, preşedintele juriului de degustare, şef al catedrei de Enologie a Universităţii Tehnice, a menționat că, în Moldova se consumă mult vin de casă, de aceea băutura respectivă trebuie să fie calitativă, inclusiv din considerentul securității alimentare.
La ediția curentă s-au remarcat printr-o calitate înaltă vinurile de casă Cabernet, Merlot, Saperavi.
Premiul mare al concursului  “Polobocul de aur” – un butoi de 120 litri. Învingătorii vor fi premiați în luna octombrie, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului. Concursul a fost inițiat în 2002 și se desfășoară anual.