Select your Top Menu from wp menus

Ca şi acum 4 ani, Orheiul ar putea deveni furnizor al Pomului de Crăciun pentru Capitală

 Astazi, spre Orhei s-au pornit lucratorii de la Spaţiile Verzi din Chisinau, anunta trm.md. Asta, deoarece  un gospodar din  partile noastre ar avea un brad de cca 30 m, pe care este gata sa-l vanda in vederea apropiatelor sarbatori de Craciun.  Daca acest brad va fi cumparat, va deveni cel de-al doilea  Pom de Craciun taiat in ultimii 4 ani la Orhei si instalat in centrul Capitalei.

Amintim ca si in anul 2008,  un brad urias a fost desprins de la trunchiul natal din orasul Orhei, dintr-o curte de la intersectia strazilor Vasile Lupu  si Constantin Stamati.  Adevarat e ca, cu 4 ani in  urma, operatia de taiere, incarcare si transportare a bradului orheian la Chisinau a fost desfasurata mai tarziu cu 3 saptamani  – abia pe data de  16 decembrie.

In acest an, Pomul de Crăciun urmează să fie adus în Piaţa Marii Adunări Naţionale luni, 26 noiembrie. Startul oficial al sărbătorilor de iarnă se va da la 1 decembrie.

Anul trecut Pomul de Crăciun a fost cumpărat din Bozieni, raionul Hânceşti, şi a costat Primăria 11 mii de lei, notează Info-Prim Neo, citata de trm.md