Select your Top Menu from wp menus

Bunuri de 1.3 miliarde de euro confiscate de la un intermediar al Mafiei italiene VIDEO

Politistii italieni au confiscat bunuri in valoare de 1.3 miliarde de dolari de la un om de afaceri din Sicilia despre care se crede ca actioneaza ca un paravan pentru Cosa Nostra si are legaturi cu Matteo Messina Denaro, „capo di tutti capi” al Mafiei italiene, transmite AFP. Intre bunurile confiscate de la Vito Nicastri (57 de ani) se numara 43 de companii eoliene si de energie solara, 98 de proprietati si 66 de conturi bancare. Valoarea bunurilor confiscate este cea mai mare realizata vreodata conform legilor anti-Mafia.

Vito Nicastri a investit masiv in energii regenerabile, un sector pe care, sustin autoritatile italiene, grupurile de crima organizata il folosesc tot mai des pentru a spala bani.

„Acesta este un sector in care banii pot fi spalati foarte usor. Faptul ca a actionat intr-o zona gri a economiei l-a ajutat sa-si cladeasca afacerea de-a lungul anilor”, a declarat seful Directoratului de Investigatii Anti-Mafia (Dia), Arturo de Felice.

Potrivit informatiilor, sectorul energiei alternative din Italia a fost infiltrat masiv de catre Mafia datorita subventiilor generoase oferite de stat si de Uniunea Europeana, precum si a controalelor permisive, care au facut ca industria eoliana sa creasca cu 20 de procente anual.

Potrivit politiei italiene, confiscarea bunurilor va afecta „intr-un mod semnificativ” puterea economica a lui Messina Denaro. „Vorbim despre afaceri productive, care acum vor ajunge la stat; in actualul context economic in care ne aflam, nu este un lucru de care sa ne plangem. Este o suma fara precedent si suntem in mod justificat mandri de acest lucru”, a afirmat De Felice.

Incepand din 2008, autoritatile italiene au confiscat bunuri ale Mafiei in valoare de 16 miliade de euro. Zeci de lideri ai organizatiei criminale au fost arestati in ultimul deceniu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bunuri-de-1-3-miliarde-de-euro-confiscate-de-la-un-intermediar-al-mafiei-italiene-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19