Select your Top Menu from wp menus

Bugetul, votat în lectură finală

Parlamentul a votat în lectura a doua, finală, proiectul bugetului de stat pentru anul 2020. Din cele 131 de amendamente parvenite după prezentarea proiectului în prima lectură, 63 au fost susținute. Indicatorii generali ai bugetului de stat au rămas nemodificați. Veniturile vor însuma 44 136,6 milioane de lei, iar cheltuielile sunt calculate la 51 551,9 milioane de lei. Conform estimărilor, bugetul de stat în anul 2020 se va solda cu un deficit de 7 415,3 milioane de lei, transmite IPN.

Pentru buget au votat 56 din 77 de deputați prezenți în sală. Finanțarea deficitului se va efectua din valorificarea împrumuturilor pentru finanțarea proiectelor din surse externe și pentru susținerea bugetului, emisiunea valorilor mobiliare de stat, acțiuni în formă de participare în capital, alte creanțe interne ale bugetului, precum și din mijloacele bănești din solduri la conturile bugetelor componente ale bugetului public național.

În aceeași ședință, cu 60 de voturi, Parlamentul a adoptat în lectură finală și politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul viitor. În 2020 vor putea fi deduse plățile efectuate salariaților sau în folosul acestora din care au fost reținute impozite salariale. Deducerea se va permite și în cazul datoriilor în valoare de până la 1000 de lei, al căror termen de scadență a expirat de 3 ani.

Impozitul aplicat donațiilor se va diminua de la 12% la 6% și se va reține la sursa finală. Proiectul mai prevede modificarea termenului de achitare a TVA pentru serviciile importate: la data de 25 a lunii următoare celei de efectuare a importului. Alte modificări țin de anularea obligației de înregistrare a facturilor fiscale în Registrul general electronic al facturilor fiscale.

Termenul de declarare și achitare a impozitului pe bunuri imobiliare a fost unificat, fiind stabilită data de 25 septembrie.

Pentru persoanele fizice care au depozite bancare, se extinde cu un an termenul în care sunt scutite de impozitul pe venit din dobânzi. Iar facilitățile acordate salariaților pentru hrană și transport organizat vor fi aplicate și asupra zilierilor.  


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bugetul-votat-in-lectura-finala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19