Select your Top Menu from wp menus

Bugetarii vor benificia de premiul anual. Guvernul a repartizat mijloacele financiare

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat repartizarea din bugetul de stat pe anul 2022 a mijloacelor financiare în sumă de 623,7 milioane de lei pentru plata premiului anual, achitarea salariilor, altor contribuţii sociale şi plata compensatorie. Hotărârea a fost aprobată în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Premiul anual va fi acordat pentru rezultatele activităţii în anul 2022 şi va fi repartizat personalului din unităţile bugetare. Mijloacele financiare propuse pentru plata salariilor sunt destinate prioritar instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, care se finanţează în bază de cost standard per elev, pentru achitarea salariilor angajaţilor până la finele anului curent.

Potrivit documentului, din alocaţiile bugetare aprobate pentru salarizarea în sectorul bugetar, inclusiv plata premiului anual, pentru autorităţile publice centrale vor fi redistribuite mijloace financiare în sumă de 155,7 milioane lei, iar către bugetele locale vor fi efectuate transferuri în sumă de 468 milioane lei.

Totodată, din alocaţiile aprobate în bugetul de stat pe anul curent, vor fi repartizate 456 mii de lei consiliilor raionale Căuşeni, Edineţ şi Leova, pentru achitarea plăţii unice cu caracter excepţional.