Select your Top Menu from wp menus

Bruxellesul lanseaza o procedura de infringement impotriva Ungariei pentru legea privind ONG-urile cu finantare externa

Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement impotriva Ungariei pentru noua lege care impune o serie de obligatii pentru ONG-urile care beneficiaza de finantari externe, scrie AFP.

„Dupa ce am examinat atent noua lege privind ONG-urile, am ajuns la concluzia ca nu este confirma cu dreptul european” privind libertatea de asociere, libera circulatie a capitalurilor si protectia vietii private, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene.”Societatea civila constituie tesutul societatilor noastre democratice; activitatile sale, deci, nu ar trebui sa devina obiectul unor restrictii nejustificate”, a adaugat olandezul.

Legea impune unor categorii de ONG-uri care beneficiaza de finantari externe mai mari de 7,2 milioane de forinti (circa 24.000 de euro) sa se inregistreze ca „organizatii care beneficiaza de o sustinere externa” si sa se prezinte astfel in toate comunicatele pe care le publica, precum si pe site-ul lor.

De asemenea, trebuie sa prezinte autoritatilor ungare informatii specifice privind finantarile pe care le primesc din strainatate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/bruxellesul-lanseaza-o-procedura-de-infringement-impotriva-ungariei-pentru-legea-privind-ong-urile-cu-finantare-externa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19