Select your Top Menu from wp menus

Brutăriile și întreprinderile de panificaţie trebuie să-şi facă rezerve de grâu

Condiţiile climaterice din tomnă şi iarnă ce au provocat diminuarea recoltei de grâu şi alte cereale. Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov recomandă producătorilor să-şi facă din timp rezerve de grâu.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industrie Alimentare, în acest an, recolta totală de grâu va fi de 560 mii tone, cu 15-20% mai puţin decât în anul 2011. „Luând în consideraţie situaţia cu recolta de grâu în ţările din regiune, precum şi evoluţia prognozată a preţului la grâu la bursele internaţionale (de 300-350 dolari pentru o tonă de grâu), recomandăm insistent brutăriilor, întreprinderilor de panificaţie să-şi facă rezerve de grâu din timp, să nu aştepte venirea toamnei, când preţurile ar putea să crească”, susține Vasile Bumacov.

În ceea ce priveşte culturile de primăvară, ministrul a menționat că suprafaţa acestora constituie 800 de mii de hectare. Fiind grav afectate, unele suprafețe de porumb, floarea soarelui, orz de primăvară sau sfeclă de zahăr au fost reînsămânțate.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/brutariile-si-intreprinderile-de-panificatie-trebuie-sa-si-faca-rezerve-de-grau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19